Φούγκα για δύοΈφτασε η μεγάλη -για μένα- στιγμή που η "Φούγκα για δύο", το μυθιστόρημα που μας κρατούσε παρέα κάθε Τρίτη από αυτό εδώ το ιστολόγιο, έγινε έντυπο βιβλίο.


Οι αναγνώστες που το έχουν ήδη αγαπήσει ξέρουν πολύ καλά περί τίνος πρόκειται. Για τους υπόλοιπους:

Ανεκπλήρωτοι έρωτες, ερωτηματικά αναπάντητα - κι αν η απάντηση έρθει, θα έρθει όταν πια θα είναι πολύ αργά.
Εμμονές. Κι η μεγαλύτερη, η αιώνια ερώτηση: γιατί να "κολλήσω" στον τόσο λάθος άνθρωπο; 
Που ίσως  μεταφράζεται: τι δικό μου, τόσο καλά κρυμμένο, αγάπησα παράφορα πάνω του; 
Αυτή είναι η δική μου ματιά στο νέο τούτο βιβλίο

Η ηρωίδα βέβαια, γνήσιο πολιτικό ον της μεταπολίτευσης και δώθε, ερωτοτροπεί και με άλλες έννοιες: την επανάσταση, την τρομοκρατία, τα όνειρα και τη σκιά που απομένει από αυτά στο φως της πραγματικότητας

Όποιο επίπεδο ανάγνωσης κι αν επιλέξετε, η βουβή ερώτηση από κάτω μοιάζει να είναι: δυο αντίπαλοι κόσμοι, ή οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος;

Η μυθοπλασία δίνει αφορμή για ένα ψυχογράφημα της γενιάς του Πολυτεχνείου και απευθύνεται σε όσους ανήκουν στη γενιά της Μεταπολίτευσης ή σε όσους θέλουν να κατανοήσουν αυτή την παρεξηγημένη και συκοφαντημένη γενιά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο: 
Καταλαμβάνει 350 σελίδες και πουλιέται -σε φυσική έντυπη μορφή στην ελληνική γλώσσα- από την amazon          

Η τιμή του είναι 8$ (η κάρτα χρεώνεται κάτι λιγότερο από 6 ευρώ+ ταχυδρομικά) και είναι η τιμή κόστους μια και στόχος μου δεν είναι να κερδίσω, αλλά να δώσω την ευκαιρία στο  βιβλίο να βρει  όσο περισσότερους αναγνώστες γίνεται.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Σ' ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μην την κρατήσετε για τον εαυτό σας. Προωθείστε την -με όποιον τρόπο διαλέξετε εσείς- στους φίλους σας.
Όχι, δεν θα  συμβούν σημεία και τέρατα αν δεν το κάνετε. 
Αν όμως το κάνετε, θα βοηθήσετε τη φωνή μου να φτάσει στα αυτιά κάποιων που ίσως τους ενδιαφέρει.
Θα το βρείτε ως εξής:

Google -Amazon eu - Books - Rena V. RapsomanikiΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΥΗ ΣΑΡΑΝΤΕΑ
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΜΑΝΕΣ

Αξιότιμη Κυρία Ραψομανίκη Ρένα ,
       Έχω το βιβλίο Σας ,
-ΦΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ-

Έτσι απεφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας,και να σας πω την άποψη μου για το βιβλίο Σας αλλά και γενικά για το Βιβλίο πού είναι η πιο κάτω.Θεωρώ το βιβλίο να έχει πρωταρχικής σημασίας συμβολή στην όποια Παγκόσμια Επιμόρφωση,αρχίζοντας από την εκπαίδευση,ιστορικές καταβολές,πολιτικά φρονήματα και καλή λογοτεχνία.
Με το βιβλίο έγιναν γνωστές οι φιλοσοφικές θέσεις των αρχαίων Ελλήνων,των Ρωμαίων επίσης,κίνητρο για παραπέρα ευδόκιμη σκέψη των λογίων.
Ιδιαίτερα εκτιμώ το Λογοτεχνικό Βιβλίο,το “ακομμάτιστο”,
πού μέσα σ' αυτό βλέπει κανείς την εξέλιξη τού Παγκόσμιου Πνεύματος και είναι μέσο ισχυρό της επικοινωνίας θα έλεγα των απανταχού Πνευματικών Ανθρώπων.
Έτσι υπάρχει πάντα ελπίδα να προαχθούν προς το καλύτερο οι προσπάθειες για παγκόσμια Ειρήνευση και Διάλυση των Προβλημάτων των Λαών.
Οι Πνευματικοί άνθρωποι οπωσδήποτε ανήκουν στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και χώρια από την Εθνικότητα του καθενός,συμβάλλουν κατά μεγάλο μέρος στον παραπέρα Εκπολιτισμό της Οικουμένης και στη Συναδέλφωση των Λαών.
Όλα τα πιο πάνω τα έχει το βιβλίο Σας....
Η τύχη τού καλού Λογοτεχνικού Βιβλίου σήμερα ,εξαρτάται από τη σημασία πού δίνεται στα σχολεία.
Η διαπαιδαγώγηση της Νεολαίας Μας δεν πρέπει να περιορίζεται στα πλαίσια της τυποποιημένης μάθησης αλλά να επεκτείνεται και σε άλλους ιδεολογικούς χώρους και ιδιαίτερα στη Λογοτεχνία.
Η θετική σκέψη ,η φιλοσοφική διάθεση τού μεγάλου κοινού επηρεάζεται από τη γνωριμία των παγκόσμια γνωστών και καλών λογοτεχνικών έργων και το ύψος τού πολιτισμού μιας χώρας υπολογίζεται και από τον αριθμό των καλών βιβλίων πού οι κάτοικοι της διαβάζουν,κοντά σε άλλες αρετές.
Πιστεύω πώς η Ελληνική Νεολαία σήμερα τείνει στο Καλής Ποιότητας Διάβασμα,πρέπει όμως να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες.
Σας εύχομαι Καλή Επιτυχία στο έργο σας.

Με άπειρο σεβασμό,

Γ.Ι. Κεμανές


Ο ΦΙΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΣ

Διάβασα τη «ΦΟΥΓΚΑ» σχεδόν μονορούφι.. Μέχρι το σημείο της καθοριστικής συζήτησης Μιχαλιού – Αίγλης  στη «μισοσκότεινη Γενναδίου», το διάβασα στο τραίνο για Θεσσαλονίκη πριν μιά εβδομάδα και το υπόλοιπο βιβλίο την επόμενη στην Πρίστινα (από τις 18.30 ως τις 02.30 μετά τα μεσάνυχτα !).
Ρένα μπράβο! 
Δεν είμαι βιβλιοκριτικός να κάνω ανάλυση (άλλωστε συνήθως δεν διαβάζω βιβλιοκριτικές). Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι έδωσες βιώματα και συναισθήματα μέσα στο πέρασμα του χρόνου, στη δίνη της εποχής και των γεγονότων με ευαίσθητη  προσέγγιση, με αγάπη για τον άνθρωπο, με κατανόηση για τα λάθη και τα πάθη του που προσωπικά με άγγιξαν. 
Περιμένοντας την επόμενη δουλειά σου, καλή συνέχεια !
Γιώργος Μίχας από Κόσοβο ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΣΕΚΟΣ

Ρένα,
"Φούγκα για δύο ασύμμετρες φωνές" ή "Διαβάζοντας με το μολύβι".
Δανείσθηκα τον τίτλο του βιβλίου ενός φίλου και εξηγώ ...
Το πόνημά σου αποτελεί μια συνεχή λογοτεχνική ροή  που στην προσπάθειά του ο αναγνώστης να αφομοιώσει τις εκτεταμένες εμβόλιμες παρεμβάσεις χρειάζεται να υποσημειώνει, σχεδόν συνεχώς, τα βαθιά νοήματα και εκφράσεις που εμπεριέχονται κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να "χάνει" το δέσιμο της πλοκής των προσώπων.
Αυτό το διάστημα των παρεμβάσεων είναι μεγάλο και δεν μοιάζει καθόλου με διάλειμμα πνευματικής ανάπαυσης.
ΙΜΗΟ (In My Humble Opinion) είσαι προικισμένη με πάρα πολλές συμπυκνωμένες γνώσεις που προσπαθούν να βρουν, έστω και μια μικρή ρωγμή για να απελευθερωθούν και το κατορθώνουν και στα δύο σου βιβλία.
Το βιβλίο είναι δύσκολο να διαβασθεί από ένα απλό αναγνώστη- αυτό ισχύει για μένα που θα πρέπει να το διαβάσω πάλι. 
Το happy end  εκλείπει και στα δύο πονήματα ... Τι σημαίνει αυτό?
Και το χειρότερο απ΄όλα, θα ευχόμουν να το είχα συγγράψει εγώ
!
Α.


Έγινε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου τ' Αλωνάκι η παρουσίαση της Φούγκας στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου τ' Αλωνάκι. Η Μαρδίτσα Σιβίλια υπέβαλε ερωτήσεις στη Ρένα Ραψομανίκη δίνοντάς της την ευκαιρία να πληροφορήσει το κοινό για τον τίτλο, το εξώφυλλο, τις δυσκολίες έκδοσης, τη διάρκεια της συγγραφής, τα συναισθήματά της όταν είδε το βιβλίο τυπωμένο... Ο Κώστας Ευθυμιάδης στη συνέχεια διάβασε, με τον δικό του αισθαντικό τρόπο, σελίδες από το βιβλίο. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Η ατμόσφαιρα ήταν φιλική και άνετη· μια παρέα φίλων που συζητούσε για το βιβλίο. Η εκδήλωση εξελίχθηκε περισσότερο σε κοινωνική παρά φιλολογική.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΠΟΥΛΟΥ


Ρένα μου σου γράφω αμεσως μολις τελειωσα κ το παλιοτερο Φουγκα για δυο... η συγκινηση ειναι το κυριαρχο συναισθημα... για πολλους λογους... σ'αυτο το βιβλιο ειναι η ζωη μας... τα νιατα μας κ οσα ζησαμε (ταυτιστηκα με την Αιγλη σε πολλα σημεια). Κ στο τελος... πριν απο 1 μηνα εχασα τη μητερα μου απο καρκινο... εσυ εβαλες σε λεξεις οσα εκεινη αισθανοταν... με συγκλονισε αυτο... κ στο Μυστικο κ στη Φουγκα καταφερνεις να χωρεσει σε λιγες σελιδες μια ολοκληρη εποχη... με εικονες χρωματα κ αρωματα αλλα κ συναισθηματα κ εμπειριες... θερμα συγχαρητηρια Ρενα μου! Κ σ'ευχαριστω γιατι στα εργα σου αποτυπωνεις τις μνημες των γονιων μας που δεν υπαρχουν πια (με ποναει που δεν θ'ακουσω ποτε πια απο τα χειλη τους τετοιες ιστοριες) αλλα κ της γενιας μας με το δικο σου μοναδικο τροπο!!! Να εισαι παντα καλα γερη κ δημιουργικη!

👎


6 σχόλια:

 1. Εύχομαι όλες σου οι εμπνεύσεις να τυπώνονται για να μοιράζονται σε 'μας όλους που τις "ρουφούμε" μέχρι... τελείας!
  Πασχάλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πασχάλη, η αποδοχή των αναγνωστών είναι πηγή έμπνευσης.
  Σ' ευχαριστώ ξανά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρένα μου χάρηκα πάρα πολύ για την έκδοση του βιβλίου σου και σου εύχομαι καλές πωλήσεις και εις άλλα!
  στις διακοπές μου φέτος, που κράτησαν πολύ, δεν είχα καμμία επαφή με e-mail. Έτσι άργησα να ενημερωθώ για την έκδοση του βιβλίου σου. συγχαρητήρια λοιπόν για την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου σου,που απ' όσα γνωρίζω ήταν έργο κι αυτό αποκλειστικά δικό σου! πολύ ωραία η επιλογή της εικόνας του εξώφυλλου που δένει με την ευαισθησία της Αίγλης και το λυρισμό του έργου και κατατοπιστικά τα σχόλια για το περιεχόμενο του βιβλίου. μπράβο σου και πάλι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ, Αγγελική, για όλα και προπάντων γιατί υπήρξες τακτική, υπομονετική και δημιουργική αναγνώστρια της ηλεκτρονικής δημοσίευσης της "Φούγκας" σε συνέχειες σ' αυτό εδώ το ιστολόγιο.

   Διαγραφή
 4. Η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου σου ήταν μια όμορφη γιορτή! Η επιλογή σου για τον Κώστα Ευθυμιάδη ως αφηγητή ήταν πολύ πετυχημένη. Λόγος απολαυστικός, καθαρή άρθρωση, ο σωστός άνθρωπος για την αφήγηση του συγκεκριμένου κειμένου. Ενός κειμένου γραμμένου από ώριμο μυαλό και χέρι. Ενδιαφέρουσα επινόηση η συνέντευξη στη Ρίτσα. Με την προσέλευση δε του κόσμου εντυπωσιάστηκα! Ειλικρινά, δεν περίμενα τόσο μεγάλο κοινό!
  Ας είναι ευπώλητο το δεύτερο βιβλίο σου και, φυσικά, δεν εννοώ προσοδοφόρο. Το εννοώ με τον τρόπο που το ζήτησες κι εσύ: Να υπάρχουν πολλοί που θα το ''χρειαστούν'', επειδή έχει να πει κάτι κι απ' τη δική τους, την προσωπική τους ιστορία. Και επειδή η τέχνη οφείλει να ψυχαγωγεί και να αφυπνίζει. Πολλές ευχές για το πιο σπάταλο!
  Δημήτρης Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι κουβεντούλες μας