Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Εκείνη κι Εκείνος


Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του βιβλίου


Άρχισα να γράφω  σ' αυτή την ιστοσελίδα – ενάμιση χρόνο πριν – από μια διάθεση να αδειάσω πράγματα που ασφυκτιούσαν μέσα μου και να τα μοιραστώ πιστεύοντας πως σε κάποιους κάτι θα  θύμιζαν, σε κάτι δικό τους θα παρέπεμπαν, κάποια νοσταλγία  θα τους ξυπνούσαν. Αν κάποιοι σκέφτονταν " μα αυτά  θα μπορούσα να τα είχα γράψει κι εγώ", θα αισθανόμουν δικαιωμένη.

Σε πρώτη φάση ήταν αρκετή η επικοινωνία μου με ανθρώπους μέσα από το διαδίκτυο, μα η  η φυσική θέση ιστοριών σαν τις δικές μου είναι μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου που μπορείς να φυλλομετρήσεις, να χαϊδέψεις, να μυρίσεις, να ακουμπήσεις, να βάλεις σελιδοδείκτη – όταν χτυπήσει το τηλέφωνο – και μετά να το βρεις εκεί να σε περιμένει... Κάποιοι από τους αναγνώστες συμφωνούν μαζί μου και με παρότρυναν να προχωρήσω στο επόμενο βήμα.

Και να 'μαι λοιπόν. 
Βοήθησαν οι νέες τεχνολογίες που έχουν τη μαγική δυνατότητα να υλοποιούν τα όνειρα πιο γρήγορα και πιο εύκολα παρακάμπτοντας τους συμβατικούς τρόπους. 
Η  Amazon.com εκδίδει και προωθεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο:


Είναι μια συλλογή από δεκατέσσερις ιστορίες που έχουν ήδη δημοσιευτεί στα Γιούλια Ολόμπλαβα. Ο συνεκτικός ιστός των ιστοριών αυτών περιγράφεται στο οπισθόφυλλο:

Εκείνη είναι η πρωταγωνίστρια. Αυθόρμητη ή συγκρατημένη, εγκλωβισμένη στα πρέπει ή αφημένη ξυλάρμενη στα θέλω, ορθολογίστρια ή σπάταλη σε  συναισθήματα, καταπιεσμένη ή δυνάστης, μαραζωμένη ή λουλουδιασμένη, συμβιβασμένη ή επαναστάτρια, συνηθισμένη να ματώνει γιατί η φύση το όρισε έτσι.
Εκείνος περιορίζεται στο ρόλο του παρατηρητή. Μα επειδή - όπως πολύ νωρίς ανακάλυψαν οι Φυσικοί - η παρουσία του παρατηρητή επηρεάζει τη μέτρηση, από μόνη η ύπαρξη του λειτουργεί σαν βαρύτητα που καμπυλώνει τον χώρο της,  γίνεται παράγοντας αστάθειας, και αλλοιώνει την «πραγματικότητα» της.
Πόσο εφικτή είναι  η συνύπαρξή τους;

Θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί μέσα από τις γνώριμες σελίδες των « Γιούλιων».
Η περιπέτεια του γραψίματος έχει αρχή , δεν έχει τέλος.

10 σχόλια:

 1. Χαίρομαι που αυτό το ταξίδι πριν ενάμιση χρόνο, ανέσυρε στη μνήμη αναμνήσεις, τις "οπτικοποίησε", τις εξομολογήθηκε, τις κατέγραψε και τώρα τις εκδίδει!
  Ιδιαίτερη γραφή, δυνατή, γεμάτη συναίσθημα,συγκρατημένο όμως,που δεν σκορπιέται χωρίς σύνεση.
  Χαίρομαι, ειλικρινά χαίρομαι!!!
  Καλοτάξιδο και καλή συνέχεια Ρενού μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΡΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ,ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.

  Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

  john_rapsomanikis@heineken.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλώς ήλθες.
  Ελπίζω να σου αρέσει και να μείνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στην αρχή, η ακόρεστη περιέργεια να ανακαλύψω πίσω από τις λέξεις σου τη γυναίκα που (νόμιζα ότι) ήξερα. Μετά, η γλυκόπικρη συγκίνηση για το πώς η αιώνια αυτή αναζήτηση της Εύας για τον Αδάμ της και αντίστροφα μπορεί να συνδέσει και να γεφυρώσει δυο, τρεις, τέσσερις γενιές...
  Ακόλουθα;

  Καλή αρχή, καλή συνέχεια

  Μαρία Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτά συμβαίνουν όταν
  κάποιος αποφασίζει να εκτεθεί.
  Είναι όμως ωραίο να εκτίθεσαι.
  Γιατί μόνο έτσι επικοινωνείς ουσιαστικά.
  Καλώς ήλθες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μετά από μια ακούσια και επώδυνη απουσία με περίμενε ωραία έκπληξη!Καλορίζικη και σιδηροκέφαλη!Αν θέλεις την ειλικρινή μου γνώμη και όχι χάιδεμα στα αυτιά...εδώ είμαι!Θα φροντίσω να το διαβάσω το συντομότερο δυνατόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σε περίμενα, Άννα.
  Είχες υποσχεθεί να είσαι η πρώτη μου αναγνώστρια.
  Η προτροπή σου στάθηκε καθοριστική.
  Σ' ευχαριστώ και είμαι έτοιμη για όποια κριτική.
  Είμαι σίγουρη, θα είναι καλόπιστη.
  Το συντομότερο δυνατόν λογάριασε να είναι ένας μήνας.
  Τόσο θα κάνει για να φτάσει στα χέρια σου από Αμερική.
  Εύχομαι η επώδυνη απουσία σου να έληξε ανώδυνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν είχα πρόσβαση στο ίντερνετ όλο το καλοκαίρι.΄Ήμουν αλλού,κυριολεκτικά και μεταφορικά. Διάβασα αρκετά τους αγαπημένους μου Ξανθούλη και Βαμβουνάκη αλλά δεν ήταν αυτό που ζητούσα ακριβώς.
  Γυρίζοντας και βλέποντας την απόπειρα σου να αποτυπώσεις και στο χαρτί την ψυχή, σου χάρηκα πάρα πολύ και ανυπομονώ να πάρω στα χέρια μου το δημιούργημά σου.
  Κι εμένα η σχέση μου με το διάβασμα είναι παραδοσιακή: καλο- καίρι, μπαλκόνι, ησυχία, μολύβι για σημειώσεις, τσαλάκωμα σελίδων ακόμα, ακόμα. Έτσι "υιοθετώ" κάθε βιβλίο που διαβάζω.
  Είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα βρουν να ακουμπήσουν τις σκέψεις τους πάνω στις δικές σου μέσα στις σελίδες του βιβλίου σου.
  Σου εύχομαι καλή και δημιουργική συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλό φθινόπωρο, Ελένη.
  Το έχω διαπιστώσει πως συμφωνούμε.
  Οι ευχές που βγαίνουν από καρδιά ξέρω πως πάντα γίνονται πραγματικότητα.
  Περιμένω την εποικοδομητική κριτική σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι κουβεντούλες μας